Kringloop nieuwe vorm

Alle goeds voor nieuwegeiners

Alle goeds voor Nieuwegeiners, dat is de missie van kringloop Nieuwe Vorm.  Dit doen we door iedereen te laten meedoen, zonder oordeel en met een warm en open hart. Wij maken ons sterk voor mensen die het minder hebben en kwetsbaar zijn, of dit nu psychisch, sociaal, fysiek of financieel is.

Meedoen

Iedere Nieuwegeiner hoort erbij en mag meedoen en de kringloop is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en worden. Onze kringloop wordt gerund door meer dan vijftig vrijwilligers van alle leeftijden. Deze mensen bieden we in een veilige en positieve omgeving alle mogelijkheden voor nieuwe vormen van werk en leven.

Goed voor mens en goed voor het milieu

Wij geloven in ieder mens én in een duurzaam hergebruik van goederen. Dat is goed voor het milieu en voor mensen die minder te besteden hebben. In de winkel kunnen Nieuwegeiners goede tweedehands spullen kopen tegen lage prijzen. Daarnaast ondersteunen wij het werk van goede doelen, door mensen die het minder hebben blij te maken met ‘nieuw’ goed.

Ontmoetingsplek

Wij zien de kringloop als een ontmoetingsplek voor Nieuwegeiners, jong en oud. Door met elkaar in gesprek te gaan, komt er meer begrip en leer je elkaar beter kennen. De kringloop is daarnaast een plek voor educatie, stages, workshops, gezellige activiteiten en een kopje koffie of thee of een glas limonade.

U bent van harte welkom!

Vacatures aanmeldformulier

Maatschappelijke stage Nieuwegein

Bij onze kringloop kunnen kinderen van de middelbare school hun maatschappelijke stage lopen. Wij bieden ze een fijne plek om werkervaring op te doen. De scholieren ontmoeten mensen, ondersteunen een goed doel, leren meer over duurzaamheid en het runnen van een winkel.
Kringloop Nieuwe Vorm werkt voor maatschappelijke stages samen met ‘Met de MaS uit de klas’

Werkervaringsplek Werk en inkomen Lekstroom

Wij willen graag dat ieder mens kan meedoen in de maatschappij. Vandaar dat we ook samenwerken met Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) om mensen te helpen bij re-integratie 2e Spoor. Mensen kunnen dan met behoud van uitkering werkervaring opdoen. Is een werkervaringsplek (WEP) bij ons in de kringloop iets voor u?
Bel dan met onze bedrijfsleider Celina Vorm, telefoon 030-8783123.

Of neem contact op met Werk en Inkomen Lekstroom (WIL):
Stadshuis (1e verdieping)
Stadsplein 1b,
3431 LZ Nieuwegein
telefoon: 030 70 22 300
e-mail: info@wil-lekstroom.nl

Mijn verhaal: Celina Vorm, bedrijfsleider en eigenaar

“Fijn dat je kennis wilt maken met de mensen en het goeds van kringloop Nieuwe Vorm. Sinds 2019 ben ik de eigenaar en wil ik Nieuwegeiners met elkaar verbinden. Nieuwe vormen zoeken en vinden, ken ik uit mijn eigen leven. Ik heb de rafelrandjes en de schaduwkant van het leven zelf van dichtbij meegemaakt. Gelukkig ben ik er elke keer weer bovenop gekomen. Met begrip en steun van anderen kunnen mensen echt meer levensgeluk ervaren.
Ik kom uit de zorg en heb met jonge kinderen, jeugd en ouderen gewerkt. In alle kwetsbaarheid heb ik mensen leren kennen. De overstap naar de kringloop past daarbij,
want ik vind het bijzonder waardevol iets voor een ander te kunnen betekenen. Ieder mens is uniek en verdient liefde, aandacht, begrip en kansen op een perspectief. Ik geef graag iets terug van mijn levenslessen en samen met alle vrijwilligers zet ik me in om goed voor alle
Nieuwegeiners te zijn.”

Samenwerking en goede doelen

Samen staan we sterker en kunnen we meer betekenen voor mensen die het minder hebben. Kringloop Nieuwe Vorm zoekt actief de samenwerking met organisaties die zich inzetten voor kwetsbare jongeren en ouderen. Ook doneren we graag goede spullen aan goede doelen.

Voedselbank

Mensen die zijn aangesloten bij de Voedselbank Nieuwegein willen we graag helpen. Via speciale tegoedbonnen van onze kringloop en op vertoon van de voedselbankpas en ID kunnen zij eens per maand iets leuks aanschaffen. U kunt maximaal twee bonnen per keer inleveren.

Lister

Lister maakt het mogelijk dat ook mensen met een psychische kwetsbaarheid en zeer complexe zorgvragen in hun eigen omgeving herstellen. Wij ondersteunen de bewoners met huisraad.

WIJ 3.0

WIJ 3.0 Nieuwegein biedt uiteenlopende sociale en arbeidsmatige activiteiten aan. Het is een mooie plek om te ontspannen, mensen te ontmoeten, om werkervaring op te doen en bezig te zijn met ritme en structuur. Wij doneren goederen, zoals meubels, die daar kunnen worden opgeknapt in de recycleservice van WIJ 3.0.

Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein (Vitras)

Vluchtelingen die via Vluchtelingenwerk op weg worden geholpen in Nieuwegein ontvangen een speciaal pasje voor onze kringloop. Hiermee krijgen ze eenmalig een maand korting op hun aankopen. Soms helpen we ze aan vrijwilligerswerk: als ze al goed Nederlands spreken, kunnen ze in de winkel werken of ze helpen onze chauffeurs.


Stichting Kinderzwerfboek

De stichting Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk kinderen (en in het bijzonder in aandachtswijken) aan het lezen krijgen om hiermee het taalkundig inzicht van kinderen te
vergroten, kinderen een beter toekomstperspectief te bieden en de kans op armoede te verkleinen. Daar staan wij volledig achter! Wij doneren gratis boeken aan de
kinderzwerfboekstations in Nieuwgein. De teller is inmiddels de 400 boeken al gepasseerd!

Stichting Roemeense Kinderhulp

Stichting Roemeense Kinderhulp zet zich sinds 1990 in voor de bevolking van Sovata in Roemenië. De projecten richten zich met name op de kansarme kinderen.
Minstens vier keer per jaar doneren wij aan de stichting Roemeense Kinderhulp dozen vol kleding, dekens, tenten, maxi-cosi’s en speelgoed.

Nieuwegein Stadspas

Mensen met een minimuminkomen kunnen op vertoon van hun Nieuwegeinpas en ID korting krijgen op hun aankopen.

Bibliotheek De tweede verdieping

De bibliotheek in het stadscentrum van Nieuwegein leent allerlei spullen van onze kringloop als er activiteiten zijn waar kinderen bij zijn betrokken.
De kringloop ondersteunt ook de Taalbrigade van De tweede verdieping. Zij leren Nieuwegeiners en nieuwkomers beter Nederlands spreken en lezen. We doneren onder meer boeken aan de Taalbrigade. De Taalbrigade ondersteunt onze vrijwilligers bij het lezen en schrijven.

Scroll naar boven